|
|
 |
 |
|
|
|
|
|
| |
| Сергій |
|
Начинающий
|
Добавлено: Вт Апр 07, 2009 9:04 am Заголовок сообщения: Проблема з успадкуванням 2 |
| |
Доброго дня шановні юристи!
Ми з дружиною хочемо продати квартиру, яка згідно свідоцтва про право власності на житло належить чотирьом особам: батько; матір; дві доньки (одна із них моя дружина). В зв’язку з тим, що матір померла, для продажу квартири потрібно прийняти спадщину, але виявилась така проблема: померла народилась із прізвищем Іванова, в свідоцтві про одруження вказано, що Іванова приймає прізвище чоловіка Сидорова, проте з невідомих нам причин померлій після одруження видається паспорт на дівоче прізвище Іванову, в результаті чого у всіх документах які оформлялись на померлу, в т.ч. свідоцтва про право власності на квартиру, та свідоцтво про смерть вказане прізвище Іванова. Ми звернулися до адвоката який нас запевнив, що все буде гаразд, за місяць він звернеться від імені моєї дружини до суду з приводу встановлення родинних зв’язків і ми отримаємо рішення суду в якому буде вказано, що Іванова це дійсно Сидорова матір моєї дружини, тоді моя дружина зможе вступити в спадщину і продати квартиру. Проте ми отримали рішення суду в якому вказано, що суд не приймає рішення тотожності осіб. Після отримання даного рішення ми звернулися до РАГСУ для отримання свідоцтва про смерть з прізвищем Іванова на свідоцтво про смерть з прізвищем Сидорова, яке ми отримали за декілька днів. А як тепер бути зі свідоцтвом про право власності на квартиру, в якому вказано прізвище Іванова.
Прошу надати консультацію, що нам робити в даній ситуації.
Зарання дякую за відповідь. |
|
| Вернуться к началу |
|
| Сергій |
|
Начинающий
|
Добавлено: Чт Апр 09, 2009 9:27 am Заголовок сообщения: |
| |
| Я перепрошую, так хтось може мені надати консультацію? |
|
| Вернуться к началу |
|
| Сергій |
|
Начинающий
|
Добавлено: Пт Май 08, 2009 8:32 am Заголовок сообщения: Проблема з успадкуванням 2 |
| |
Так як я не дочекавшись відповіді на цьому сайті, звернувся до адвоката і отримав відповідь (за один день) на моє запитання, вирішив написати дану відповідь тут, можливо в когось буде аналогічна ситуація. Так от, для того щоб можна було оформити спадщину за померлою потрібно було звернутись до БТІ (бюро технічної інвентаризації) з заявою наступного тексту:"Прошу внести зміни в свідоцтво про право власності на житло №111 від 11.05.1998 р. змінивши прізвище Іванова на Сидорова, так як відповідно до свідоцтва про шлюб серія 1-ТП №11111 від 05.09.1979 р. Іванова Тамара Андріївна після укладання шлюбу стала Сидорова Тамара Андріївна."
От і вся відповідь на моє ж питання поставленне на даному хфорумі.
Бажаю всім успіхів, і швидкого вирішення різних проблем з мінімальними витратами. |
|
| Вернуться к началу |
|
| Максим Сергеевич |
|
АдминистраторЪ

|
Добавлено: Вс Май 10, 2009 9:31 pm Заголовок сообщения: |
| |
не каждый раз человек который задал вопрос, на него сам отвечает.
тему прикрепляем. спасибо! |
|
| Вернуться к началу |
|
| Choose Display Order |
|
| User Permissions |