Відомий всім овоч виявився потужним ліками від раку

Вживання червоного цибулі може допомогти в боротьбі з раком.

У цьому різновиді здорового харчування знаходяться потужні компоненти, які довели свою виняткову силу в справі знищення пухлин.

Червоний лук, який часто використовується в середземноморській дієті, насичений потужними компонентами. Дослідники з’ясували, що один з цих компонентів, що відноситься до класу антоцианінів і також відповідає за забарвлення даного овоча, уповільнює розповсюдження пухлин. Інший — флавоноїд кверцетин — має здатність зменшувати розмір ракових клітин. При цьому канадські експерти стверджують, що корисними для здоров’я є будь-які різновиди цибулі, незалежно від його кольору.

Автори дослідження прийшли до висновку про те, що цибуля чудово справляється із завданням знищення ракових клітин. Він активує біологічні шляхи, які спонукають клітини до вчинення самогубства. Для розвитку пухлин створюється нетерпиме обстановка, між клітинами порушуються зв’язку, і це пригнічує ріст хвороби. Але найбільш потужними здібностями в справі боротьби з раком має саме червоний лук. Свої висновки вчені зробили після того, як помістили клітини пухлин кишечника в прямий контакт з екстрактом кверцетину, який був видобутий з 5 різновидів лука. Самим потужним виявився саме червоний лук.

Деякі скептики зауважують, що під час цих досліджень було точно встановлено, що цибуля впливає на клітини раку грудей, проте екстракти певних різновидів лука впоралися із знищенням ракових клітин тільки в лабораторії. А це зовсім не значить, що те ж саме відбудеться і в організмі людини, умови в якому якого значно складніші. Якщо вчені зможуть з’ясувати, які саме молекули даного овоча мають настільки потужним позитивним ефектом, то саме вони і можуть бути покладені в основу створення нових ліків від раку, як підкреслюють скептики.

Добавить комментарий