Які мандарини не можна їсти: відповідь лікарів

Для збереження продукції перевізники нерідко покривають фрукти етиленом
За словами фахівців, на поверхні мандаринів можуть залишатися сліди личинок середземноморських мух. Вживання в їжу таких фруктів легко може викликати отруєння.
«Перед вживанням мандарини обов’язково треба мити. На шкірці може знаходитися безліч небезпечних речовин. Також необхідно ретельно мити руки після контакту з шкіркою плодів», – застерегли експерти.
Зокрема, для збереження продукції перевізники нерідко покривають фрукти етиленом, а даний хімікат діє при попаданні в організм як токсин і до того ж накопичується в печінці. Зазвичай такі плоди липковатые на дотик.
Якщо на шкірці помітний яскравий воскової блиск, є ймовірність, що фрукти обробляли фунгіцидами – речовинами для боротьби з цвіллю. Ці хімікати можуть викликати ниркову недостатність, і особливо сильно шкодять, якщо людина, крім іншого, і вживає алкоголь.
Мандарини, які здаються дуже соковитими і зберігають вм’ятини від пальців при натисканні, скоріше за все, були переморожены при зберіганні. Вживати такі фрукти лікарі не радять. Також, за їхніми словами, не потрібно вживати в їжу мандарини з зеленими плямами, так як це зазвичай свідчить про хвороби плодового дерева.

Добавить комментарий