Суши

Суші існують дивно довго, хоча в сучасному вигляді вони з’явилися тільки в XIX столітті. Історія суші не просто відображає розвиток японського гастрономічного мистецтва, це вражаюча еволюція простого блюда, в результаті доведеного до досконалості. Вперше суші були згадані в другому столітті нашої ери в Китаї.

ПЕРШІ ЗГАДКИ: ІСТОРІЯ СУШІ
Спочатку спосіб приготування був пов’язаний з консервацією риби, на відміну від нашої традиції, де для цих цілей використовувалася сіль, в Китаї для цього використовували ферментований рис. Рибні шматки містилися в продукт зброджування з рису і зберігалися так протягом півроку. Цього вистачить на суши 1 кг. Рис в цьому випадку викидався, так як мав неприємний присмак. Фактично мова йде про маринуванні морепродуктів і обробці методом ферментації.

Цей метод консервації став популярний в Китаї, приблизно після 7 століття нашої ери рецепт був завезений до Японії. Але японці почали їсти рис з рибою. Тим більше що в японській гастрономічній культурі є ряд ферментованих продуктів, що вживаються в їжу. Наприклад, ферментовані боби нато є традиційним сніданком.

Приблизно в XVII столітті Мацумото Йоніті з Едо (Токіо) почав приправляти звичайний відварений рис винним оцтом, зробленим з рису, подаючи його в якості гарніру до своїх свіжих суші. Тим самим значно спростив процес і терміни приготування. Хоча сучасні суші менш корисні в рисовому виконанні і більш небезпечні для здоров’я, ніж за старих часів. Ферменти містяться в сучасних суші в набагато меншому обсязі, але вони смачні і володіють високою харчовою цінністю, доступною в природному вигляді. Методи знезараження риби в процесі ферментації зараз замінені глибоким заморожуванням риби.

Добавить комментарий

Related Post

Кофе брейкКофе брейк

Плануєте організувати каву-брейк в Санкт-Петербурзі ? Звертайтеся до нас! Організація кава-брейків та інших виїзних банкетів в Санкт-Петербурзі – виїзний кейтеринг) — один з основних профілів нашої діяльності. Відмінні умови організації,

ФасилиаторФасилиатор

Для багатьох людей думка про «дикість робочого середовища» означає фізичний збиток, який один може завдати іншому. У будь-якому випадку, є ще один тип жорстокості робочого середовища, який є настільки ж

Швейные машинкиШвейные машинки

Швейні машини стали користуватися величезною популярністю практично відразу після своєї появи. Вони допомагають в рази спростити процес шиття, довівши його до автоматизму. Сьогодні придбання такої техніки стало доступно переважній більшості